Anunțuri din 2017 pentru studenți și cadre didactice

   
   
Modulul Psihopedagogic - interviu admitere
Studenţii* care au optat pentru Modulul psihopedagogic, se pot înscrie la admitere pe bază de dosar cu susţinerea unui interviu în perioada 12 septembrie - 6 octombrie 2017 la sediul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic (D.P.P.D.) din cadrul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, et.III-turn. Actele cuprinse în dosar şi datele pentru interviu sunt afişate pe www.dppd.tuiasi.ro, la rubrica ADMITERE 2017.  
*Pot participa la admitere şi studenţii care nu au optat în fişa de înscriere pentru Modulul psihopedagogic.
(afişat  11 septembrie 2017)
   
Şcoala de vară a+ - Antibiotice SA Ediţia a VIII-a (afişat  15 iunie 2017)
   
Precizări privind călătoria cu trenul după data de 15.06.2017 (afişat  15 iunie 2017)
Tabere in Grecia si locuri libere tabere in Romania (afişat  8 iunie 2017)
   
BEST Training Weekend - sesiuni de training gratuite organizate pentru studenții ieșeni
În weekendurile 6-7 mai şi 13-14 mai, Grupul Local BEST Iași, cu sprijinul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași, a organizat cea de-a șasea ediție a evenimentului educațional BEST Training Weekend. Evenimentul, dedicat studenţilor ieșeni, a constat într-o Deschidere Oficială și 21 sesiuni de training gratuite, de hard-skills şi soft-skills, susținute de companii profesioniste.
Deschiderea Oficială a evenimentului a avut loc pe data de 4 mai. Aceasta a constat într-o discuție între cei trei reprezentanţi ai mediului educaţional: studenți ieșeni, profesori de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași și reprezentanți ai companiilor: Cloudbase Solutions, TiVo și Extind. Tema dezbătută a fost legată de problemele întâmpinate de către aceștia în privința dezvoltării profesionale a studenților la care s-au căutat posibile  soluții. În cadrul acestei discuții, fiecare reprezentant al celor 3 categorii menționate anterior a avut posibilitatea să-și expună punctul de vedere. Sugestiile menționate în cadrul discuției au fost: o mai bună dotare a laboratoarelor, stagii de practică oferite studenților ca urmare a parteneriatelor dintre Universitate si companii.
Sesiunile de training au avut loc în weekendurile 6-7 mai respectiv 13-14 mai. Trainingul modular, format dintr-o serie de trei sesiuni de training, a avut o temă de actualitate: inteligența emoțională. Pe lângă modulul de training, la eveniment au fost susținute și sesiuni de training de dezvoltare personală, succes în carieră, dar și workshopuri tehnice. Printre partenerii care au făcut posibil acest eveniment se numără: Premian, ITst, Edurom, Cloudbase Solutions, Toastmasters, ASK Training, AiSucces, BDO, Speakers Club, Ascendis, Centrul de Consiliere de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Instant Events, British Council, KRI Leaders, Crilia, Train2Perform, SCC, ArcelorMittal, Conduent, Green Cola, Fornetti, PC Madd, idei3D, TiVo, Ateneul din Iași.
Scopul acestui eveniment este dezvoltarea multilaterală a studenților, atât pe plan profesional cât și pe plan personal. După cum a spus unul dintre participanți evenimentului: “am avut oportunitatea să particip la trainingurile interesante organizate de BEST, unde am aflat multe lucruri, am lămurit multe neclarități, am cunoscut oameni noi. Sper să mai particip la evenimente organizate de BEST, deoarece acestea ajută foarte mult tinerii care sunt la început de drum să ajungă la o carieră de succes.”  
BEST, Board of European Students of Technology, este o organizație studențească apolitică și non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din anul 1989, asigură noi modalități de a facilita comunicarea, cooperarea și schimbul de experiență între tinerii studenți europeni din mediul academic tehnic. Organizația este prezentă în 94 de Universități Tehnice din 32 de țări europene.    
Contact:        Pascaru Ana, Responsabil de Public Relations la BEST Training Weekend, BEST Iaşi, ana.pascaru@bestis.ro
(afişat  5 iunie 2017)
   
Tabere 2017 - cereri depuse (afişat  26 mai 2017)
   
Programarea examenelor - sesiunea de vara (afişat  26 mai 2017)
   
Programarea examenelor de finalizare - iunie-iulie 2017 (afişat  20 mai 2017)
   
Simpozionul Internațional de Produse Cosmetice și Aromatizante ”Natură – Sănătate – Frumusețe”, 30 Mai - 2 Iunie 2017, Iași (afişat  8 mai 2017)
   
BEST Training Weekend - sesiuni de training gratuite organizate pentru studenții ieșeni
Vrei să petreci un weekend participând la un eveniment educațional, ce va contribui la dezvoltarea ta personală? Atunci avem noi evenimentul potrivit!
În weekendurile 6-7 mai şi 13-14 mai, Grupul Local BEST Iași organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului educațional BEST Training Weekend, un eveniment educațional dedicat studenţilor ca tine care vor să înveţe mai multe într-un mediu non-formal. Constând în mai mult de 20 sesiuni de training gratuite, de hard-skills şi soft-skills, susținute de companii profesioniste, evenimentul vine anul acesta în întâmpinarea ta cu teme variate.
Sesiunile de training vor avea loc în weekendurile 6-7 mai respectiv 13-14 mai. Trainingurile modulare constau într-o serie de trei sesiuni de training care se vor desfășura pe parcursul unei zile. Spre exemplu, modulul “Inteligența emoțională” cuprinde trei sesiuni de training. Pe lângă modulele de training, la eveniment vor mai fi și sesiuni de training de dezvoltare personală, carieră și succes, dar și workshopuri tehnice. Printre temele propuse anul aceste se numără:
     “Cum să începi cariera în IT”,
     “Antirețetă de succes - despre carieră”,
     “Drumul de la timiditate la o comunicare excelentă ”, etc.
Printre partenerii de anul acesta se numără: ITst, Edurom, Cloudbase Solutions, Toastmasters, Ask Training, AiSucces, BDO, Speakers Club, Ascendis, Centru  de consiliere, Instant, British Council, KRI Leaders, Crilia, Train2Perform, SCC, ArcelorMittal, Conduent, Green Cola, Fornetti.
De ce să particip? Pentru că pot și vreau să mă dezvolt!
Niciodată nu e prea târziu să înveți.  
BEST, Board of European Students of Technology, este o organizație apolitică și non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din anul 1989, asigură noi modalități de a facilita comunicarea, cooperarea și schimbul de experiență între tinerii studenți europeni din mediul academic tehnic. Organizația este prezentă în 94 de Universități Tehnice din 32 de țări europene.
(afişat  30 aprilie 2017)
   
Cercuri Ştiinţifice Studenţeşti: 15-19 Mai (afişat  27 aprilie 2017)
   
Tabere studențești 2017 - regulament (afişat  23 aprilie 2017)
   
BEST IASI:                    Start-up-ul, o afacere la de viitor, la îndemâna tuturor!
Fiecare dintre noi, cel puţin în copilărie, am avut “sclipiri” ce ar fi putut fi valorificate ca adevărate idei de afaceri. Acum că am crescut această joacă a devenit serioasă… însă nu ştim de unde să începem. Lumea antreprenoriatului este în plină dezvoltare, iar de data aceasta ne vine în ajutor prin înfiinţarea unui start-up.
Dar ce este un start-up? Poate fi o companie, un parteneriat sau o organizaţie temporară ce este proiectată pentru a căuta modelele de afaceri repetabile, nou create şi aflate într-o fază de dezvoltare. Printre avantajele unei astfel de organizaţii se numără flexibilitatea pe care o are în cadrul relaţiilor cu partenerii comerciali, deciziile manageriale care sunt luate rapid, angajaţii în număr redus şi resursele umane gestionate eficient şi cu uşurinţă.
Este un start-up potrivit pentru tine? Pentru a deveni un antreprenor de succes prin intermediul unei astfel de companii trebuie să deţii, dar şi să fii pregătit să îţi îmbunătăţeşti sau să îţi dezvolţi o mulţime de atribute. Trebuie să ai iniţiativă, să fii genul de persoană care duce lucrurile la bun sfârşit, dar şi să te poţi adapta la situaţiile neprevăzute ce apar pe parcurs. Este important să poţi lucra în echipă şi să ai abilităţi sociale dar e bine şi să fii capabil să înveţi repede pentru a creşte odată cu proiectul tău. Poate mai important decât toate abilităţile enumerate mai sus este existenţa unei potriviri între tine şi cultura start-up-ului pentru care lucrezi.
Ce îţi poate oferi un start-up? Spre deosebire de o afacere obişnuită, prin intermediul acestui tip de companie provizorie ai parte de un program de lucru flexibil, chiar descurajezi birocraţia şi politica în organizare, dar ai şi ocazia de a lucra într-o echipă care crede cu adevărat în serviciul sau produsul la care lucrează, fiind astfel posibilă dezvoltarea personală pe lângă cea profesională şi financiară.
Interesat? Vino la Cursul Academic de Vară organizat de BEST Iaşi în colaborare cu “Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi”, în perioada 10-21 iulie pe aceasta temă! Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular de aplicare şi poţi participa, alături de alţi 22 de studenţi de la universităţi tehnice din întreaga Europă, la cursul internaţional de vară ce va avea loc în Iaşi. Află mai multe accesând site-ul: www.summer.bestis.ro

(afişat  23 aprilie 2017)
   
Conferința școlilor doctorale (afişat  4 aprilie 2017)
   
Programul 200 euro pentru achizitie calculatoare de către studenți / 2017 (afişat  29 martie 2017)
   
Be An Innovator 2017 - competitie studenteasca (afişat  29 martie 2017)
   
Tematica pentru examenul de finalizare - licenta 2016-2017 (afişat  29 martie 2017)
   
ERASMUS+: concurs selecție Etapa I, pentru semestrul I 2017-2018: 29 martie - 12 aprilie 2017 (afişat  13 martie 2017)
   
ERASMUS+: 15 martie 2017, ora 13:00, sala amfiteatrul CH II: Întâlnire pentru prezentarea noutăţilor şi particularităţilor programului ERASMUS+ ce se va derula în cursul anului universitar 2017 - 2018. (afişat  13 martie 2017)
   
Centru de consiliere TUIASI (afişat  13 martie 2017)
   
Transportul studenților cu trenul din 2017 - precizări (afişat  14 februarie 2017)
   
Acordare burse ajutor social sem. al II-lea 21-24 februarie 2017 (afişat  14 februarie 2017)
   
Modificări la operațiunile de încasare a taxelor (afişat  8 februarie 2017)
   

 

Notă: este posibil ca unele link-uri să nu fie funcţionale după un timp. 

Anunţuri afişate în perioada 2012-2016