Anunțuri din 2017 pentru studenți și cadre didactice

   
BEST Iași:                                        Tu ai ADN de inginer?
     Toate materiile pe care le studiezi au rolul de a te pregăti cât mai bine pentru profesia de inginer și pentru specialitatea ta. Pentru a mări probabilitatea obținerii unui job de succes, ar fi bine ca acea experiență obținută în facultate să fie completată cu activități de învățare individuală.
     Prin definiție, un inginer nu poate lucra singur. El permanent are nevoie de o echipă unită, stabilă și dornică de dezvoltare. Una din provocările unui inginer este de a-și găsi coechipierii. Însă acest lucru nu trebuie să te demotiveze. Noi îți propunem să trăiești o zi în pielea unui inginer, să îți formezi echipa cu prietenii alăturați și să vă puneți la încercare ADN-ul de inginer prin elaborarea unui proiect.
     BEST Iași te invită la competiția inginerească EBEC Challenge.
     Aceasta are trei secțiuni la care poți participa: Show&Tell, Case Study și Team Design.
     La Show&Tell, tu și prietenii tăi ingenioși le puteți arăta profesorilor, colegilor și unor reprezentanți de la companii de top roadele muncii voastre, proiectele la care ați muncit din greu. E momentul când poți obține sugestii profesioniste de îmbunătățire și aprecierile meritate. Te așteptăm să afli mai multe de pe site-ul nostru, iar pe 24 noiembrie, ora 16:00 să vii să ne impresionezi.
      Un inginer are o gândire analitică și observă lumea din jurul său. Astfel, el identifică problemele și tinde să le rezolve împreună cu echipa sa. Te regăsești în această descriere a inginerului, nu? Atunci participă la Case Study, secțiunea la care vei putea, împreună cu echipa ta, să îți testezi abilitățile de management și gestionare a problemelor.
      Team Design îți oferă șansa de a aplica ceea ce ai învățat pe parcursul studenției tale. De data aceasta, scopul este ca tu și echipa ta să construiți un prototip fiabil și care să se încadreze în anumite criterii.
     Cu toții știm că poți face față acestei provocări. Vino și arată-ne că ai ADN de inginer! Dacă ești curios, intră pe www.ebec-challenge.BESTis.ro și aplică! Grăbește-te, totuși; mai ai timp până pe 17 noiembrie. Ce mai aștepți?
(afişat  13 noiembrie 2017)
   
Depunere dosare burse sociale 17-19 octombrie 2017 (afişat  10 octombrie 2017)
 
ASC CHEMIS te așteaptă  JOI 12 octombrie 2017, ora 19:00, amf. CH II (afişat  8 octombrie 2017)
   
BEST Iași recrutează!    
Știm că ești student în Iași. Că îți plac provocările și că ești o persoană care vrea să se dezvolte. Dar suntem curioși: ți-ar plăcea să călatorești cu bani puțini peste tot prin Europa? Îți dorești să-ți faci prieteni noi, să te distrezi și în același timp să te dezvolți personal și profesional, implicându-te în evenimente de nivel național și internațional?
Dacă răspunsul la măcar una dintre întrebări este da, atunci BEST Iași este pentru tine!  
Totuși, probabil te întrebi ce este BEST și cine suntem noi.
Suntem membri ai BEST (Board of European Students of Technology), o organizație internațională de studenți, prezentă în 33 de țări din Europa, mai exact în 95 de universități tehnice. Astăzi, suntem cam 3600 de membri în toate colțurile Europei și, de 28 ani, dezvoltăm studenții prin proiectele pe care le organizăm: cursuri academice, competiții inginerești, simpozioane educaționale, sesiuni de training și workshopuri tehnice, organizate atât la nivel local, cât și național și internațional.  
Rolul principal pe care organizația noastră îl are este crearea unei punți de legătură între studenți, companii și universități, legătură ce se realizează în mod special prin cele 3 servicii pe care organizația le oferă: educație complementară, suport în carieră și implicare în educație.  
Povestea BEST Iași a început în anul 2000 și continuă și astăzi, prin cei 60 membri activi și peste 150 de alumni care fac cunoscută organizația, cu misiunea sa: Developing students și viziunea sa: Empowered Diversity.
Prin lucrul în echipă la proiecte, prin acceptarea faptului că suntem diferiți și avem păreri diferite care pot fi puse împreună pentru a duce la cea mai bună soluție, ajungem nu doar să ne dezvoltăm noi ca oameni, să învățăm lucuri utile pentru carieră, dar și să legăm prietenii de durată.
Iar acestea sunt doar câteva dintre oportunitățile pe care BEST Iași le oferă.  
Dacă și tu îți dorești să ni te alături și să ai parte de o studenție de neuitat, intră pe www.recrutari.BESTis.ro, completează formularul de înscriere până pe 22 octombrie, și ne vedem la interviuri! Pentru mai multe detalii despre noi poți, de asemenea, să vizitezi pagina noastră de Facebook BEST Iași sau site-ul nostru www.BESTis.ro.  
Be the BEST version of you!
Be part of BEST Iasi!
(afişat  8 septembrie 2017)
   
Intocmire dosar bursa sociala 2017-2018 - acte necesare. (afişat  5 octombrie 2017)
   
ERASMUS+: întâlnire de prezentare program - 5 octombrie 2017, ora 14:00, amf. CH III  (afişat  29 septembrie 2017)
   
Modulul Psihopedagogic - interviu admitere
Studenţii* care au optat pentru Modulul psihopedagogic, se pot înscrie la admitere pe bază de dosar cu susţinerea unui interviu în perioada 12 septembrie - 6 octombrie 2017 la sediul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic (D.P.P.D.) din cadrul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, et.III-turn. Actele cuprinse în dosar şi datele pentru interviu sunt afişate pe www.dppd.tuiasi.ro, la rubrica ADMITERE 2017.  
*Pot participa la admitere şi studenţii care nu au optat în fişa de înscriere pentru Modulul psihopedagogic.
(afişat  11 septembrie 2017)
   
Şcoala de vară a+ - Antibiotice SA Ediţia a VIII-a (afişat  15 iunie 2017)
   
Precizări privind călătoria cu trenul după data de 15.06.2017 (afişat  15 iunie 2017)
Tabere in Grecia si locuri libere tabere in Romania (afişat  8 iunie 2017)
   
BEST Training Weekend - sesiuni de training gratuite organizate pentru studenții ieșeni
În weekendurile 6-7 mai şi 13-14 mai, Grupul Local BEST Iași, cu sprijinul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași, a organizat cea de-a șasea ediție a evenimentului educațional BEST Training Weekend. Evenimentul, dedicat studenţilor ieșeni, a constat într-o Deschidere Oficială și 21 sesiuni de training gratuite, de hard-skills şi soft-skills, susținute de companii profesioniste.
Deschiderea Oficială a evenimentului a avut loc pe data de 4 mai. Aceasta a constat într-o discuție între cei trei reprezentanţi ai mediului educaţional: studenți ieșeni, profesori de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași și reprezentanți ai companiilor: Cloudbase Solutions, TiVo și Extind. Tema dezbătută a fost legată de problemele întâmpinate de către aceștia în privința dezvoltării profesionale a studenților la care s-au căutat posibile  soluții. În cadrul acestei discuții, fiecare reprezentant al celor 3 categorii menționate anterior a avut posibilitatea să-și expună punctul de vedere. Sugestiile menționate în cadrul discuției au fost: o mai bună dotare a laboratoarelor, stagii de practică oferite studenților ca urmare a parteneriatelor dintre Universitate si companii.
Sesiunile de training au avut loc în weekendurile 6-7 mai respectiv 13-14 mai. Trainingul modular, format dintr-o serie de trei sesiuni de training, a avut o temă de actualitate: inteligența emoțională. Pe lângă modulul de training, la eveniment au fost susținute și sesiuni de training de dezvoltare personală, succes în carieră, dar și workshopuri tehnice. Printre partenerii care au făcut posibil acest eveniment se numără: Premian, ITst, Edurom, Cloudbase Solutions, Toastmasters, ASK Training, AiSucces, BDO, Speakers Club, Ascendis, Centrul de Consiliere de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Instant Events, British Council, KRI Leaders, Crilia, Train2Perform, SCC, ArcelorMittal, Conduent, Green Cola, Fornetti, PC Madd, idei3D, TiVo, Ateneul din Iași.
Scopul acestui eveniment este dezvoltarea multilaterală a studenților, atât pe plan profesional cât și pe plan personal. După cum a spus unul dintre participanți evenimentului: “am avut oportunitatea să particip la trainingurile interesante organizate de BEST, unde am aflat multe lucruri, am lămurit multe neclarități, am cunoscut oameni noi. Sper să mai particip la evenimente organizate de BEST, deoarece acestea ajută foarte mult tinerii care sunt la început de drum să ajungă la o carieră de succes.”  
BEST, Board of European Students of Technology, este o organizație studențească apolitică și non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din anul 1989, asigură noi modalități de a facilita comunicarea, cooperarea și schimbul de experiență între tinerii studenți europeni din mediul academic tehnic. Organizația este prezentă în 94 de Universități Tehnice din 32 de țări europene.    
Contact:        Pascaru Ana, Responsabil de Public Relations la BEST Training Weekend, BEST Iaşi, ana.pascaru@bestis.ro
(afişat  5 iunie 2017)
   
Tabere 2017 - cereri depuse (afişat  26 mai 2017)
   
Programarea examenelor - sesiunea de vara (afişat  26 mai 2017)
   
Programarea examenelor de finalizare - iunie-iulie 2017 (afişat  20 mai 2017)
   
Simpozionul Internațional de Produse Cosmetice și Aromatizante ”Natură – Sănătate – Frumusețe”, 30 Mai - 2 Iunie 2017, Iași (afişat  8 mai 2017)
   
BEST Training Weekend - sesiuni de training gratuite organizate pentru studenții ieșeni
Vrei să petreci un weekend participând la un eveniment educațional, ce va contribui la dezvoltarea ta personală? Atunci avem noi evenimentul potrivit!
În weekendurile 6-7 mai şi 13-14 mai, Grupul Local BEST Iași organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului educațional BEST Training Weekend, un eveniment educațional dedicat studenţilor ca tine care vor să înveţe mai multe într-un mediu non-formal. Constând în mai mult de 20 sesiuni de training gratuite, de hard-skills şi soft-skills, susținute de companii profesioniste, evenimentul vine anul acesta în întâmpinarea ta cu teme variate.
Sesiunile de training vor avea loc în weekendurile 6-7 mai respectiv 13-14 mai. Trainingurile modulare constau într-o serie de trei sesiuni de training care se vor desfășura pe parcursul unei zile. Spre exemplu, modulul “Inteligența emoțională” cuprinde trei sesiuni de training. Pe lângă modulele de training, la eveniment vor mai fi și sesiuni de training de dezvoltare personală, carieră și succes, dar și workshopuri tehnice. Printre temele propuse anul aceste se numără:
     “Cum să începi cariera în IT”,
     “Antirețetă de succes - despre carieră”,
     “Drumul de la timiditate la o comunicare excelentă ”, etc.
Printre partenerii de anul acesta se numără: ITst, Edurom, Cloudbase Solutions, Toastmasters, Ask Training, AiSucces, BDO, Speakers Club, Ascendis, Centru  de consiliere, Instant, British Council, KRI Leaders, Crilia, Train2Perform, SCC, ArcelorMittal, Conduent, Green Cola, Fornetti.
De ce să particip? Pentru că pot și vreau să mă dezvolt!
Niciodată nu e prea târziu să înveți.  
BEST, Board of European Students of Technology, este o organizație apolitică și non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din anul 1989, asigură noi modalități de a facilita comunicarea, cooperarea și schimbul de experiență între tinerii studenți europeni din mediul academic tehnic. Organizația este prezentă în 94 de Universități Tehnice din 32 de țări europene.
(afişat  30 aprilie 2017)
   
Cercuri Ştiinţifice Studenţeşti: 15-19 Mai (afişat  27 aprilie 2017)
   
Tabere studențești 2017 - regulament (afişat  23 aprilie 2017)
   
BEST IASI:                    Start-up-ul, o afacere la de viitor, la îndemâna tuturor!
Fiecare dintre noi, cel puţin în copilărie, am avut “sclipiri” ce ar fi putut fi valorificate ca adevărate idei de afaceri. Acum că am crescut această joacă a devenit serioasă… însă nu ştim de unde să începem. Lumea antreprenoriatului este în plină dezvoltare, iar de data aceasta ne vine în ajutor prin înfiinţarea unui start-up.
Dar ce este un start-up? Poate fi o companie, un parteneriat sau o organizaţie temporară ce este proiectată pentru a căuta modelele de afaceri repetabile, nou create şi aflate într-o fază de dezvoltare. Printre avantajele unei astfel de organizaţii se numără flexibilitatea pe care o are în cadrul relaţiilor cu partenerii comerciali, deciziile manageriale care sunt luate rapid, angajaţii în număr redus şi resursele umane gestionate eficient şi cu uşurinţă.
Este un start-up potrivit pentru tine? Pentru a deveni un antreprenor de succes prin intermediul unei astfel de companii trebuie să deţii, dar şi să fii pregătit să îţi îmbunătăţeşti sau să îţi dezvolţi o mulţime de atribute. Trebuie să ai iniţiativă, să fii genul de persoană care duce lucrurile la bun sfârşit, dar şi să te poţi adapta la situaţiile neprevăzute ce apar pe parcurs. Este important să poţi lucra în echipă şi să ai abilităţi sociale dar e bine şi să fii capabil să înveţi repede pentru a creşte odată cu proiectul tău. Poate mai important decât toate abilităţile enumerate mai sus este existenţa unei potriviri între tine şi cultura start-up-ului pentru care lucrezi.
Ce îţi poate oferi un start-up? Spre deosebire de o afacere obişnuită, prin intermediul acestui tip de companie provizorie ai parte de un program de lucru flexibil, chiar descurajezi birocraţia şi politica în organizare, dar ai şi ocazia de a lucra într-o echipă care crede cu adevărat în serviciul sau produsul la care lucrează, fiind astfel posibilă dezvoltarea personală pe lângă cea profesională şi financiară.
Interesat? Vino la Cursul Academic de Vară organizat de BEST Iaşi în colaborare cu “Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi”, în perioada 10-21 iulie pe aceasta temă! Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular de aplicare şi poţi participa, alături de alţi 22 de studenţi de la universităţi tehnice din întreaga Europă, la cursul internaţional de vară ce va avea loc în Iaşi. Află mai multe accesând site-ul: www.summer.bestis.ro

(afişat  23 aprilie 2017)
   
Conferința școlilor doctorale (afişat  4 aprilie 2017)
   
Programul 200 euro pentru achizitie calculatoare de către studenți / 2017 (afişat  29 martie 2017)
   
Be An Innovator 2017 - competitie studenteasca (afişat  29 martie 2017)
   
Tematica pentru examenul de finalizare - licenta 2016-2017 (afişat  29 martie 2017)
   
ERASMUS+: concurs selecție Etapa I, pentru semestrul I 2017-2018: 29 martie - 12 aprilie 2017 (afişat  13 martie 2017)
   
ERASMUS+: 15 martie 2017, ora 13:00, sala amfiteatrul CH II: Întâlnire pentru prezentarea noutăţilor şi particularităţilor programului ERASMUS+ ce se va derula în cursul anului universitar 2017 - 2018. (afişat  13 martie 2017)
   
Centru de consiliere TUIASI (afişat  13 martie 2017)
   
Transportul studenților cu trenul din 2017 - precizări (afişat  14 februarie 2017)
   
Acordare burse ajutor social sem. al II-lea 21-24 februarie 2017 (afişat  14 februarie 2017)
   
Modificări la operațiunile de încasare a taxelor (afişat  8 februarie 2017)
   

 

Notă: este posibil ca unele link-uri să nu fie funcţionale după un timp. 

Anunţuri afişate în perioada 2012-2016