Asociaţia Studenţilor Chimişti "CHEMIS" sau pe

 

BEST Iaşi (bestis.ro) : BEST, Board of European Students of Technology(www.best.eu.org), este o organizaţie studenţească apolitică şi non-profit în continuă dezvoltare care îşi propune să ofere oportunităţi de învăţare şi dezvoltare personală pentru viitorii ingineri încă din 1989. BEST este prezent în 83 de universităţi tehnice din 30 de ţări europene şi este vizibil pentru mai mult de 1.000.000 de studenţi în rândul cărora promovează spiritul european şi încurajează comunicarea şi lucrul într-un mediu multicultural. Este o organizaţie condusă de studenţi care funcţionează în beneficiul studenţilor, iar cei peste 1500 de tineri care fac parte din BEST formează un grup puternic şi unit care organizează evenimente atât pe plan local cât si internaţional.
BEST Iaşi are ca scop reprezentarea intereselor studenţilor de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi prin facilitarea comunicării dintre universitate-studenţi şi companii. Membrii BEST Iaşi sunt oameni cu potenţial care contribuie la soluţionarea creativă a problemelor studenţilor şi privesc voluntariatul ca o metodă de participare activă şi de educaţie nonformală. Prin evenimentele pe care le organizăm acoperim atât o latură academică în cadrul programelor de educaţie complementară cât şi nevoile studenţilor de implicare în evenimente cu caracter competiţional şi recreativ. În fiecare an încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor studenţilor, ale Universităţii Tehnice “Ghoerghe Asachi” Iaşi precum si ale partenerilor noştri, prin programe cât mai utile şi provocatoare.

                                        Board of European Students of Technology
                                                                BEST  
   
De 27 de ani voluntari în Europa, de 15 ani voluntari în Iași - Suntem o organizație de tineri activi ce caută în mod constant să aducă un plus de culoare în viața studenților de la Universitățile Tehnice. Prin diferite proiecte însoțite de un spirit multicultural ne concentrăm eforturile spre a dezvolta studenții din toate punctele de vedere.  
De ce am ales să fim voluntari?
Fără îndoială că un grup mic,dar dedicat și gânditor de cetățeni poate schimba lumea; de fapt, este singurul lucru care a schimbat lumea până acum” – Margaret Mead  
Avem puterea de a fi cea mai bună generație, luptând zi de zi pentru comunitatea în care trăim! An de an reușim să evoluăm, respectând valorile care ne definesc: fun, friendship, flexibility, learning și improvement. În BEST am găsit cei mai buni prieteni, alături de care am lucrat  la fiecare eveniment în parte, ne-am perfecționat învățând din greșeli și bucurându-ne de reușite, și nu în ultimul rând ne-am distrat călătorind, atât în Romania, cât și în Europa.
Fiind prezenți în 33 de țări și 95 de Universități Tehnice, în acțiunile fiecărui membru se reflectă gândirea multilaterală, interesul pentru cultură și dezvoltare personală. Pentru a eficientiza interacțiunea dintre aceștia se organizează întâlniri bianuale, ce aduc împreună peste 300 de oameni împărtășind aceeași misiune și viziune.
La nivel regional colaborăm cu grupurile locale din cele 5 centre universitare: București, Brașov, Chișinău, Cluj-Napoca și Timișoara, organizând evenimente ce au scopul de a dezvolta studenții din România și Republica Moldova, dar și membrii BEST.
În cei 16 ani de activitate am reușit să fim prezenți, cu sprijinul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, în comunitatea ieșeană cu peste 16 evenimente de carieră, 16 cursuri academice de sezon, 7 competiții de inginerie, 6 workshopuri internaționale și 9 evenimente de dezvoltare personală menite să faciliteze interacțiunea dintre studenți, reprezentanți de companii și reprezentanți ai universității.
Anual ne adaptăm pe nevoile studenților din Iași: dorința de a călători – cursuri - pentru că tuturor le place să viziteze locuri noi, să cunoască oameni noi, dorința de progres – traininguri - pentru a învăța lucruri care îi vor dezvolta din punct de vedere personal și profesional și nu în ultimul rând, dorința de a dobândi o carieră – evenimente naționale de carieră- pentru a intra în contact direct cu angajatorii.
Pentru a contribui la dezvoltarea fiecarui membru BEST responsabilii, coordonatorii și conducerea se schimbă în fiecare an. În acest mod oferim șansa tuturor de a experimenta, de a învăța și de a se autodepăși realizând evenimente ce evoluează de la un an la altul.
Un rol important în asigurarea progresului și continuității organizației îl reprezintă grupul de alumni, în număr de 138, care ne sunt alături și ne ghidează oricând avem nevoie. Chiar dacă ei nu mai sunt de mult studenți, BESTul a reprezentat și reprezintă în continuare locul unde au legat prietenii de durată, au învățat cum să își atingă obiectivele și cât de important este voluntariatul în viața unui student.  
Corina – alumna BEST Iași:
„BEST este locul în care am învățat, am greșit, am învățat din nou, am fost membru al unei echipe, dar am și coordonat. A fost ca un... parc de aventuri. Am avut provocări, riscuri, planuri, prieteni și oportunități pentru a face o tonă de lucruri.
BEST este locul oricărui student care vrea să ajungă la potențial maxim și care își propune să facă lucrurile diferit. După activitatea din BEST, evenimentele la care am participat și țările din care am cules informații, am învățat să-mi construiesc cariera, să jonglez cu pasiuni și experiențe și să văd jumătate din Europa, sau chiar mai mult.”
 
Pentru mulți experiența din BEST este de nedescris. Nu se găsesc suficiente cuvinte pentru a exprima toate trăirile și momentele petrecute alături de oameni care te provoacă să devii cea mai bună versiune a ta, dar, pe scurt, „BESTul reprezință cea mai tare experiență a studenției!”.
Dacă ţi-am atras atenţia, aşteptăm să aplici pentru a intra în BEST pe site-ul nostru, www.rectrutari.BESTis.ro  (septembrie 2016)